פודקאסטים

מהי מחלת פברי וכיצד לאבחן אותה?

מוזמנים להאזין לשיחה עם פרופ' גאונה אלטרסקו על מחלת פברי וכיצד לאבחן אותה.

האם מוזיקה יכולה להשפיע על הבריאות שלנו?

מוזמנים להאזין לפודקאסט נוסף מבית Med.Talk בו אנו מארחים לשיחה מרתקת את מיכל זגון רוגל, מנהלת קשרי החוץ של טקדה ומרצה בנושא מוסיקה ובריאות.
נדבר על מוזיקה וההשפעה המיטיבה שיש לה על הנשימה, על לחץ וחרדה, כאב ואפילו על מחלות לב ואלצהיימר. נקבל טיפים איך לייצר פלייליסט שמעודד יצירתיות ואחר שמעודד רוגע ומשרה שינה.

מדברים ומתרגלים מיינדפולנס

מוזמנים להאזין לשיחה עם יהודית כץ, פסיכולוגית המתמחה בחשיבה חיובית ומי שהקימה את הפודקסט הפופולרי "חושבים טוב". נשוחח עם יהודית על מה זה בכלל מיינדפולנס?
איך קרה שהמדיטציה הזו נהייתה כל כך פופולרית? וכיצד בעזרת תרגול קצר ניתן לשפר את הריכוז, העומס הרגשי, לנקות את המחשבה, למצוא שקט ואולי אפילו להיות מאושרים יותר. ולבסוף נתנסה יחד בתרגול קצר ומהנ

שיחה על אושר ומחלות כרוניות

מהו אושר? מה צריך לעשות בכדי להרגיש מאושר? האם אפשר להיות חולה במחלה כרונית ועדיין להיות – מאושר? מסתבר שכן. מוזמנים להאזין לשיחה שקיימנו בנושא עם יהודית כץ – פסיכולוגית חיובית ובעלת הפודקסט "חושבים טוב".

המחלה האחרת שלעיתים מתחפשת לפיברומיאלגיה

"הכותרת שסיפקת לנו מתמצתת את אחת הבעיות האופייניות למחלת פברי, אז אולי נתחיל קודם מפיברומיאלגיה מה האתיולוגיה, מה הסיבות שלה?". מוזמנים ומוזמנות להאזין לשיחה עם פרופ' שי קיויותי פיברומיאלגיה מנהל היחידה לראומטולוגיה מרכז רפואי "מאיר".

נוירופתיה והקשר שלה למחלת פברי

"נער בן חמש עשרה שהגיע אלינו לאחר שנים שסבל מכאבים בעלי אופי נוירופתי ולבסוף, אובחן כחולה ונשא של גן של מחלת פברי. כרופא שמטפל במחלות נוירומוסקולוריות ,למדתי שהנדירות של המחלה מעקבת את האיבחון בשנים ארוכות". מוזמנים להאזין לפרק עם דר' שחר שלי ראש תחום נוירואימונולוגיה ומחלות עצב ושריר, בפקולטה לרפואה בטכניון , בית החולים רמב"ם בחיפה

שבץ מוחי והקשר למחלת פברי

"מה זה שבץ מוחי? האם יש סוגים שונים? במה הם מתבטאים? מה הם גורמי הסיכון לשבץ מוחי? האם יש סיבות גנטיות לשבץ מוחי? ומה הקשר בין מחלת פברי לשבץ מוחי?". מוזמנים ומוזמנות להאזין לשיחה עם דר' שחר שלי ראש תחום נוירואימונולוגיה ומחלות עצב ושריר, בפקולטה לרפואה בטכניון, בית החולים רמב"ם בחיפה.

יוצאים מהארון ומפסיקים עם הבושה

בושה היא רגש אנושי ונורמלי, אך היא יכולה להפוך לבעיה כאשר היא מונעת מאתנו את התמיכה שאנחנו זקוקים לה. ישנן דרכים רבות להתמודד עם בושה ולחיות חיים מלאים ומשמעותיים עם מחלה כרונית. הפודקאסט יהיה עם הפסיכולוגית שירלי יובל יאיר- שתענה על כמה סוגיות מרכזיות בנושא-עד כמה הבושה נפוצה בקרב חולים במחלות כרוניות? מה מחיר ההסתרה? למי ומתי כדאי לספר? מה מספרים בדייט ראשון? ועוד.

איך לפתח חוסן בזמן משבר או מחלה?

חוסן נפשי הוא יכולת רבת עוצמה המסייעת לנו להתמודד עם הקשיים הרבים שמביאה איתה מחלה ממושכת. אנשים בעלי חוסן נפשי גבוה נוטים להתמודד טוב יותר עם מחלות ממושכות, הן מבחינה רגשית והן מבחינה פיזית. בפודקאסט תהיה שיחה עם הפסיכולוגית שירלי יובל יאיר שבה נציע מגוון כלים ושיטות לפתח חוסן, איך לגייס משאבים פנימיים וסביבתיים ולהשתמש בהם בתור עוגנים זמינים בזמן מחלה או משבר.